
11 verschillende soortjes
We hebben voor ieder wat wils! Wil je de pit vooral voor de gezondheidsvoordelen en als echte superfood, dan is de geroosterde variant net wat voor jou. Door alleen even in de oven te zijn geweest en zonder toevoegingen, is dit de meest ‘pure’ variant. Mis je toch net nog iets, dan hebben we ze ook geroosterd & gezouten.
Ben je meer fan van wat zoetigheid, dan hebben we ook een heel aantal gekaramelliseerde variantjes. Zo hebben we honing, een allemansvriend. Kaneel is lekker op zichzelf, maar bij ons ook favoriet door de muesli. Caramel-zeezout is natuurlijk helemaal hot en happening, maar heeft ook echt de perfecte combi tussen zoet en zout. Honing-chili is daarvan weer de fijne combi tussen zoet met een kleine kick. En als je dan toch liever nog meer spice wilt, dan is pittig gekruid echt wat voor jou!
Tot slot hebben we ons chocolade-lijntje. Hierbij zijn de pitten omhuld in een dun laagje, lekkere chocolade. Puur, melk en witte chocolade. Allemaal apart te verkrijgen, maar ook als chocolade mix.
Pompoenpit dip & -pasta
Wil je nou helemaal iets nieuws voor bij de borrelplank, dan zijn de dip en pasta dat wat je zoekt! Beide super lekker, de een iets romiger dan de ander. Lekker met dipstokjes, een blokje kaas, op een stokbroodje/stukje toast. Twee mooie producten die tot stand zijn gekomen uit een leuke samenwerking met ‘de Braakhekke’ uit Harfsen.

Pompoenpit olie
Daar lees je hier wat meer over, maar is lekker als:
- saladedressing
- dipje voor kaas/brood
- door pompoensoep
- over gegrilde groenten
- over pasta's, risotto, stoofschotels of een stuk vlees
- over een gebakje of door yoghurt
- saved the best for last: over een bolletje slagroomijs
Kom bij ons in de winkel proeven!
Als we iets zijn te weten gekomen in de afgelopen paar jaar, is dat we het hier nog zo mooi kunnen omschrijven maar dat proeven de enigste manier is om mensen ‘Met PIT’ te laten begrijpen. Dus kom vooral een bezoekje aan ons brengen om ze eens te proberen! En dan, dat zijn ook te weten gekomen, ben je om (: